školsko takmičenje

Primary School: “Isa Bajić“, Kula NAME:____________________________
Date: 1st February, 2019 CLASS:___________
POINTS:____/40

SCHOOL COMPETITION TEST

I Circle the correct option: 15 points

1 Everybody_________interested in his story.
a) are b) was c) have been d) will

2 I’m almost _____________my father.
a) tall as b) taller c) as tall d) as tall as

3 Call me when you get home, ____________________?
a) should you b) will you c) shall you d) do you

4 Is there any food left over?
a) Yes, a little. b) Yes, many. c) Yes, a few. d) Yes, lot.

5 What is _________bread made of?
a) an b) a c) — d) some

6 Most people are frightened___________________in public at first.
a) speak b) to speaking c) of speaking d) for speaking

7 Please, help______________to the biscuits! I know you all like them.
a) you b) yourself c) yourselves d) yours

8 I prefer swimming ____________skiing.
a) to b) from c) of d) than

9 The town was________in 1351.
a) founds b) founded c) founding d) finding

10 Paul’s asked for__________spoon because his was not clean.
a) another b) the other’s c) some other d) other

11 I promise I’ll ________my best.
a) make b) give c) work d) do

12 Here is the money you asked me to ____________you.
a) lend b) take c) borrow d) receive

13 I just can’t make up my_________.
a) mind b) opinion c) idea d) decision

14 It happened __________December 1st 2005.
a) in b) at c) to d) on

15 That’s the hotel_____we stayed last year.
a) that b) where c) what d) which

II In each sentence there is only ONE mistake (not a spelling one). Find it and rewrite the corrected sentence. 5 points
1 He always writes on German.____________________________________________________

2 They walked along the Fifth Avenue.______________________________________________

3 What colour is it’s roof?_________________________________________________________

4 France is an European country.___________________________________________________

5 He is interesting in music._______________________________________________________
III Fill in the blanks with the appropriate forms/tenses of the verbs given below
10 points
FIND (just) BE HAVE BEGIN HAVE (already) THINK CRY RUN SPEAK CAN

Mr and Mrs Dearly were worried because they (1) (not)__________________find their Dalmatians, Pongo and
Missis. “Hello….! “ (2)___________________Cruella. As she (3)___________________ to the cook (4)
___________________into the hall. “ I (5)_________________them! They (6)______________________________in
the cupboard and Missis (7)______________puppies right now!. She (8) _________________three!” “Excellent!”
Cruelly (9)_________________to smile (10)__________________________about her Dalmatian coat.
IV Ask question for the underlined parts of the sentences. 5 points

Impressionism began in the 19th century in Paris.

1-___________________________________________________________________________
Impressionist painters tried to create a photograph.

2-___________________________________________________________________________
More people were able to enjoy their paintings because the subjects were from everyday life.

3-___________________________________________________________________________
Impressionist painters use colour and light to give the general feeling.

4-___________________________________________________________________________
Many of the techniques and subjects are still used in the paintings we see today.

5-___________________________________________________________________________

V Use the comparatives or superlatives of the adjectives in the brackets 5 points
John is my good friend, (1-good) ___________I’ve ever had. We share the same ideas but as for school… John likes
mathematics and says it is (2-easy) ________________ subject of all. For him English is
(3- difficult)_______________than maths. He doesn’t like it at all. He thinks English is
(4-little)__________________interesting subject at school, but I don’t. I like English very much,
(5-much)_____________________than any other subject.

Good luck!
KEY
I 1-b 2-d 3-b 4-a 5-c 6-c 7-c 8-a 9-b 10-a 11-d 12-c 13-a 14-d 15-b

II 1-He always writes IN German.
2-They walked along Fifth Avenue.
3-What colour is ITS roof?
4-France is A European country.
5- He is INTERESTED in music.

III 1-could not/couldn’t 2-cried 3-was speaking/spoke 4-ran 5-Have just found/’ve just found 6-are 7- is

having 8- has already had/’s already had/already has 9-began 10-thinking

IV
1- When did impressionism begin in Paris?
2- What did impressionist painters try to create?
3- Why were more people able to enjoy their paintings?
4- What do impressionist painters use to give the general feeling?
5- What is still used in the paintings we see today?

V 1-the best 2-the easiest 3-more difficult 4- the least 5-more

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s